Egyedi tűzgátló ajtó

 • Egyedi gyártású tűzgátló ajtók

  Egyedi gyártású tűzgátló ajtók

  bármilyen méretben, üveges kivitel vagy óriás méret nem akadály

 • Egyedi gyártású tűzgátló ajtók

  Egyedi gyártású tűzgátló ajtók

  bármilyen méretben, üveges kivitel vagy óriás méret nem akadály

 • Egyedi gyártású tűzgátló ajtók

  Egyedi gyártású tűzgátló ajtók

  bármilyen méretben, üveges kivitel vagy óriás méret nem akadály

 • Egyedi gyártású tűzgátló ajtók

  Egyedi gyártású tűzgátló ajtók

  bármilyen méretben, üveges kivitel vagy óriás méret nem akadály

Árak és raktárkészlet

A tűzgátló ajtó árlista tartalmazza azokat a falnyílás méreteket,  amelyek az állandó raktárkészletünket képezik. Minden tűzgátló ajtó ár a RAL 9010 fehér színű és a kompletten felszerelt termék árát tartalmazza.

Az egyedi gyártású IDRA tűzgátló ajtóink árát a megadott információk alapján kalkuláljuk.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Technikai információk

Az információs pont részletes metszetrajzokat és méret összefüggéseket  tartalmaz a tűzgátló ajtó tervezői, felhasználói és telepítőinek egyaránt a takarásokról, beépítési méretekről.

 • 1sz. Idra tűzgátló ajtó - függőleges metszete
 • 1sz. Idra tűzgátló ajtó - vízszintes metszete
 • 2sz. Idra tűzgátló ajtó - függőleges metszete
 • 2sz. Idra tűzgátló ajtó - vízszintes metszete

Termék részletképek

A részletképeken megtekintheti a tűzgátló ajtó olyan fontos részleteit amelyek alapján megbizonyosodhat annak műszaki és esztétikai megfelelőségéről.

 • Idra tűzgátló ajtó - felső részlete
 • Idra tűzgátló ajtó - pánt részlete
 • Idra tűzgátló ajtó - kilincs részlete
 • Idra tűzgátló ajtó - alsó részlete

Kiegészítők

A menüpontban megtalálhatja azon termék kiegészítőket, melyek a leggyakrabban előfordulnak igényként a tervezők vagy végfelhasználók részéről.

 • 1 és 2 szárnyú tűzgátló ajtó - Üvegezési lehetőségek
 • Egyedi tűzgátló ajtó - CISA pánik vasalata
 • Egyedi tűzgátló ajtó - Pánik zárteste
 • egyedi tűzgátló ajtó - opcionális cilinder-betét
 • egyedi tűzgátló ajtó - választható kilincsek

Egyedi tűzgátló ajtó cikkek

Egyedi méretben verhetetlen áron.

A "méret a lényeg" modják sokan viccesen , és valóban a tűzgátló ajtó esetében valóban így van. A piacon kapható termékek zöme DIN vagy UNI szabványos tűzgátló ajtó ritka a tűzgátló ajtó magyar méretben

Egyedi méretben verhetetlen áron.

A "méret a lényeg" modják sokan viccesen , és valóban a tűzgátló ajtó esetében valóban így van. A piacon kapható termékek zöme DIN vagy UNI szabványos tűzgátló ajtó ritka a tűzgátló ajtó magyar méretben. A DIN Szabványos tűzgátló ajtó vagy túlságosan alacsony 2000 mm magas tehát a kezűnk átkér a nyílás fölött amit csak jelentős pénz és idő ráfordítással orvosolhatunk nem éppen esztétikusan vagy az úgynevezett magas DIN es tűzgátló ajtó ami 2125 mm magas azaz pont 2,5 cm magassabb mint a kőműves által kialakított magyar méretek mint a 90/210 vagy a 100/210 cm méret. Az általában betonból készült nyílásoknál jöhet a bonts, majd építs típusú helyreállítás. Az UNI szabványos tűzgátló ajtó ugyan ez pepitába itt a méretek 2050 mm tehát kicsi vagy 2150 mm azaz túlságosan nagy. Amennyiben ismer minket tudhatja hogy nálunk a tűzgátló ajtó magyar méretben raktári termék azaz megoldottuk a problémáját. A magyar szabványos tűzgátló ajtó készletünket megtekintheted itt.
Azonban van eset amikor ez sem segít vannak speciális szélességű és magasságú nyílások melyek mindenképpen egyedi tűzgátló ajtó megoldást kívánnak. Ebben kívánunk segítséget nyújtani azzal, hogy az általad megadott méretben centi méteres lépésekben legyártjuk a tűzgátló ajtóid. Természetesen ez ma már nem újdonság. A német hörmann tűzgátló ajtó is rendelhető méretre gyártva egy évtizede. A verhetetlen ajánlat az ár amit kínálni tudunk neked, hiszen egy esetleg gránittal burkolt nyílás átalakításának lehet hogy töredékéért is tudunk neked kínálni tűzgátló ajtót egyedi méretben. A méretre gyártott tűzgátló ajtó árak tekintetében itt kaphatsz árajánlatot

Tovább

Üveges kivitelben is verhetetlen...

Ma a világa az üvegfalakról és az üveg ajtókról szól az építészetben. Természetes igény, hogy a frekventáltabb helyeken a tűzgátló ajtó legyen üveges kivitelű. Azonban néha a praktikum szól az üveges tűzgátló ajtó mellet,

Üveges kivitelben is verhetetlen...

Ma a világa az üvegfalakról és azüveg ajtókról szól az építészetben. Természetes igény, hogy a frekventáltabb helyeken a tűzgátló ajtó legyen üveges kivitelű. Azonban néha a praktikum szól az üveges tűzgátló ajtó mellet, mint például a lift előterek ahol nem kívánatos, hogy a liftet elhagyva a folyosó ajtóval félre lökjük a kollégánkat mert a tűzgátló ajtó esetleg anyagi okokból nem üveges. Az általunk szerelt Ybl palotába ezért tűzgátló üveges ajtók kerültek leszállításra. A tűzgátló ajtók sokszor menekülési útvonalakban is vannak ahol szintén jogos elvárás az üveges kivitel. Példa erre a szintén általunk szerelt Kondorosi lakónegyed ahol a folyosó lezáró ajtók mind üvegezett tűzgátló ajtók voltak. Az általunk kínált egyedi tűzgátló ajtó szintén verhetetlen a mai piacon így bátran tervezhetjük az épületbe a minősített tűzgátló ajtókat. Az üvegezési lehetőségeket fent megtekintheted.

Tovább

Amit az egyedi tűzgátló ajtóról tudni érdemes...

A látszó lemezfelület  RAL 9010 közeli fehér végleges porszórással készül,azaz nem alapozott felület mint a német tűzgátló ajtók általában amit ráadásul további költségek nélkül ellátunk egy védő fóliaréteggel mely öntapadós.

Amit az egyedi tűzgátló ajtóról tudni érdemes...

A látszó lemezfelület  RAL 9010 közeli fehér végleges porszórással készül,azaz nem alapozott felület mint a német tűzgátló ajtók általában amit ráadásul további költségek nélkül ellátunk egy védő fóliaréteggel mely öntapadós. A fólia megvédi a tűzgátló ajtót a beépítés során véletlenül rákerülő építési cement és tűzgátló PUR hab maradékoktól. A védőréteg nyomtalanul eltávolítható a tűzgátló ajtó felületéről így elég közvetlenül az átadás-átvétel előtt eltávolítani azt. A  belső zárszerkezet és a minősített kilincsgarnitúra szintén az alapár részét képezi. A zár természetesen tűzálló kivitel mely egy darab szakállas kulcs segítségével zárható. A belső része egy mozdulattal átalakítható cilinder betét fogadására minden költség nélkül, így egy normál tűzbiztos cilinder betéttel a tűzgátló ajtó alkalmassá válik olyan terek lezárására is mint egy vegyszerraktár vagy irattár ahol a tűzgátló ajtó biztonsági követelményeknek is meg kell felelnie. A kilincs egy általánosan elfogadott U formátum mely nem engedi például ,hogy a ruhánk ujja beleakadjon a tűzgátló ajtó vésznyitása esetén. Az árkilincs-kilincs garnitúrát tartalmaz, de természetesen tartunk raktáron a tűzgátló ajtó esetleges funkció megváltozásának esetére kilincs-gomb szetteket is. Az acél tűzgátló ajtó tokszerkezete megerősített acél tok mely falazó karmokat tartalmaz a kőműves beépítéshez, ha a tűzgátló ajtó a falazáskor kerül beépítésre. Amennyiben utólag szeretnénk az acél tűzgátló ajtó beépítését megoldani akkor minden további nélkül alkalmas rá. A tokszerkezeten található megerősített furatokon keresztül dűbelezéssel is elhelyezhető az idra tűzgátló ajtó vagy használhatjuk a kihajtható falazó karmokat is erre a célra.  A masszív háromrészes pántok biztosan tartják a tűzgátló ajtó lapját a megerősített acél tok szerkezeten. Az úgynevezett rugós pánt akár helyettesítheti is a német DINes tűzgátló ajtó vásárlásakor néha kötelezően megvásárolandó  több tízezer forintos ajtócsukó szerkezetet. A pántokat esetleges sérülés esetén természetesen cserélhetjük a tűzgátló acél ajtó bontása nélkül. A többi pánt természetesen magasságban állítható utólagosan egyszerűen. Az IDRA  három oldalon falcolt 65 mm lapvastagságú a meghatározott nyitásirányú tűzgátló ajtó elem. Kedvelt falhasználású az olyan irodaépületekben ahol a küszöbös egyszerűbb kialakítású négy oldalon falcolt tűzgátló ajtók nem felelnének meg. A számtalan kiegészítőnek és üvegezési lehetőségnek köszönhetően rendkívül kedvelt tűzgátló ajtó a tervezők körében. A méretét tekintve egyedi hiszen bármilyen méretben legyártjuk egy centiméteres lépésekben így igazi univerzális tűzgátló ajtó mely ugyanúgy  megállja a helyét kazánházi tűzgátló ajtóként mint exkluzív lépcsőházi pánikzáras tűzgátló ajtóként.
IDRA tűzgátló ajtó

Tovább

Amit nem szeret a tűzoltó 2.

projekt kivitelezéseknél sokszor tapasztalom, hogy a tűzgátló ajtó beépítése műszaki felszerelése számtalanszor olyan al - al vállalkozókra van bízva, akik sajnálatosan nem járatosak a tűzgátló ajtók világában,

Amit nem szeret a tűzoltó 2.

projekt kivitelezéseknél sokszor tapasztalom, hogy a tűzgátló ajtó beépítése műszaki felszerelése számtalanszor olyan al - al vállalkozókra van bízva, akik sajnálatosan nem járatosak a tűzgátló ajtók világában, így megesik, hogy bűnbe esnek egy - egy akaratos fő-építésvezető utasítására és ennek a tűzgátló ajtók és annak végfelhasználói látják a kárát. Ilyen alkalom sokszor a tűzgátló ajtó kilincs cseréje. Sajnálatosan nálunk az Uniós irányelvekkel szemben a projekteken nem a legdrágább profi objekt kilincsek kerülnek felszerelésre, hanem éppen ellenkezőleg a legolcsóbb lakosságikilincs kerül a közületi WC ajtókra és néha a tűzgátlóajtóra is. 
A tervezők részéről sokszor elvárás, hogy a tűzgátló ajtó és az egyéb beltéri acél ajtók, ha megjelenésben nem is tudnak megegyezni, legalább a kilincs legyen azonos. Azonban azzal tisztában kell lennünk, hogy a tűzgátló ajtó a tűzgátló kilincsel, alkot egy tűzgátló lezárást. Amennyiben lecseréljük a gyári garnitúrákat úgy mindig minősített tűzgátló ajtó kilincscsel, helyettesítsük azt soha ne a beltéri ajtókéval azonos lakossági kilincsre. Ne felejtsük el a tűzoltó szakhatóság, azaz jól ismeri a tűzgátló ajtó tartozékait, ne próbáljuk meg becsapni olcsó beltéri kilincsekkel, hisz nagyon rosszul veszi ki magát az átvételkor, ahol néha a jóindulatára vagyunk utalva. Nem egy építkezésen jártam, ahol a tűzoltó lecseréltette a kilincseket és persze a régi ajtó kilincsek felfogatási helyei szépen virítottak utána a lapon. A tűzgátló ajtó kilincse mindig rövidcímes rozsdamentes tűzgátló legyen, mint például a Rondo pro fire amelyhez, teljesen passzolnak a beltéri rozsdamentes kilincsek. A profi kilincsekről itt olvashatsz többet

Tovább

Ytong falba ügyesen.

Amennyiben valaki rutinos tűzgátló ajtótelepítő akkor az ipari csarnokokban bizonyára találkozott már azzal a rémálommal, amit úgy hívnak tűzgátló ajtó telepítés Ytong falba

Ytong falba ügyesen.

Amennyiben valaki rutinos tűzgátló ajtótelepítő akkor az ipari csarnokokban bizonyára találkozott már azzal a rémálommal, amit úgy hívnak tűzgátló ajtó telepítés Ytong falba. Azonban vannak jó néhányan akik most kezdik az acél tűzgátló ajtók telepítését, nekik ajánlom, hogy először olvassák végig a telepítési útmutatót itt majd térjenek ide vissza ha a fal ytongból van.
Sajnálatosan az ilyen falak építése kőműves szempontból gazdaságos és gyors, azonban egy akár száz kilós tűzgátló ajtó beépítése a sejtbetonba igazán megizzaszthatja a telepítőt. A falazat rendkívül porózus ezért a tűzgátló ajtó húzására sokszor kiszakad belőle az egyszerűbb acél dűbel. Ilyen esetekben próbálkozzunk meg az úgynevezett terpesztő dűbelekkel amiket a sejtbetonba egyszerűen fúrás nélkül beüthetünk a kisebb méretek esetén, de én inkább a tűzgátló ajtó súlya miatt a nagyobb 60 mm hosszú változatot ajánlom mindenkinek. Itt már egy 6 mm előfúrást célszerű készíteni. A beütés után már nyugodtan használhatjuk a fém csavarokat a rögzítéshez. Amennyiben mégis a műanyag tiplik felé húz a szívünk, ami nem tilos csak nem ajánlott a tűzgátló ajtók telepítésénél, mindenképpen érdemes a "nagy kék" néven elhíresült tiplit használnunk.

Tovább

Mit tartalmaz az ár...2

A szerkezet átvételkor egy tűzgátló ajtó elemként vehető át azaz összeszerelve beépítésre kész, nem tartalmaz további rejtett költségeket mint például a német termékek ahol a kilincs és a pántszerkezetet nem tartalmazza az ár

Mit tartalmaz az ár...2

A szerkezet átvételkor egy tűzgátló ajtó elemként vehető át azaz összeszerelve beépítésre kész, nem tartalmaz további rejtett költségeket mint például a német termékek ahol a kilincs és a pántszerkezetet nem tartalmazza az ár. Az IDRA tűzgátló ajtó ár mindent tartalmaz ami a beépítéshez és a normál felhasználáshoz szükséges, de lássuk részletesen:

IDRA tűzgátló ajtó műszaki tartalom:

·    sarktok és három oldalon falcolt lapszerkezet

·    tűzgátló és füst gátló intumex tömítés

·    kompozit kilincsgarnitúra

·    önzáró és magasságban állítható pántok

·    eltávolítható beépítést segítő küszöb szerkezet

·    BB-PZ átalakítós zárszerkezet tollas kulcscsal

·    Érvényes Magyar Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolás (TMI)

·    Teljes értékű végleges felületkezelés

·    Kétszárnyú tűzgátló ajtók esetén a csukássorrend szabályzót

·    rengeteg üvegezési lehetőség

Tovább