A raktári tűzgátló ajtóinkról röviden

Hírek - tűzgátló ajtó

A raktári tűzgátló ajtóinkról röviden

Amikor az otthon vagy iroda biztonságáról van szó, a megelőzés kulcsfontosságú. A tűzgátló ajtók nem csak egyféle biztonsági berendezések, hanem létfontosságú tényezői az épület tűzbiztonsági rendszerének. Ezek az ajtók képesek megakadályozni, vagy legalábbis lassítani a tűz terjedését és a veszélyeztetett helyiségek füstkárosodását, lehetővé téve így az emberek biztonságos evakuálását és a tűzoltóság hatékony beavatkozását. 

A Tűzgátló ajtó beépítése:

A tűzgátló ajtó beépítését szigorú szabványok szabályozzák, amelyeket minden esetben be kell tartani az optimális védelem érdekében. A beépítés során többek között figyelembe kell venni az ajtó helyét, a nyitás irányát, és hogy az ajtókeret megfelelően van-e rögzítve és tömítve. Külön figyelmet kell fordítani a beépítés során keletkező hézagok tömítésére is, amelyeket speciális tűzálló habokkal vagy habarcsokkal kell kitölteni, hogy még nagyobb védelmet nyújthassanak. 

Ezen felül, fontos megemlíteni, hogy a tűzgátló ajtóknak rendelkezniük kell megfelelő tűzvédelmi besorolással, amit általában a tűzgátlási időtartam (pl. 30, 60, 90 perc) jelöl. Ez az időintervallum határozza meg az ajtónak azt a képességét, hogy mennyi ideig szükséges minimum ellenállni a tűz roncsoló hatásainak és megakadályozni annak tovaterjedését.

A Tűzgátló ajtó ára

A tűzgátló ajtók ára változó lehet, számos tényezőtől függően, beleértve az ajtó méretét, anyagát, tűzvédelmi besorolását, és nem utolsósorban, a gyártó által ajánlott kiegészítőktől, mint például a pánikzáras kilincsek vagy az ajtócsukók. 

Alapvetően elmondható, hogy egy közepes árkategóriájú acél tűzgátló ajtó ára, néhány tízezer forinttól indul, de felfelé nyúlhat akár több százezer forintig is, attól függően, hogy milyen specifikációk és biztonsági jellemzők tartoznak hozzá. Az ajtó beépítésének költsége általában nem szerepel az árban, és külön díjazandó, amely tovább növeli az ajtó teljes bekerülési költségét. 

Amennyiben különleges igényekkel rendelkezik, mint például egyedi méret vagy magasabb tűzvédelmi osztály, az ár értelemszerűen növekedni fog. Ebben az esetben ajánlott több ajánlatot is kérni különböző szakemberektől, hogy a legjobb ár-érték arányú megoldást találja meg. 

A tűzgátló ajtók életet mentenek.

A tűzgátló ajtók életmentő berendezések, melyek beépítését és használatát nem szabad félvállról venni. A beépítés során kövesse a tűzvédelmi előírásokat és csak megbízható cégektől vásároljon, akik rendelkeznek a megfelelő tudással ahhoz, hogy valóban az Ön számára leg megfelelőbb terméket vásárolja. Ár tekintetében pedig készüljön fel arra, hogy egy magas minőségű ajtó megszerzése, valamint annak szakszerű beépítése jelentős anyagi ráfordítást igényel, amely azonban kifizetődő lehet a biztonság és nyugalom érzetében, amit ezáltal biztosít.

Összes hír