Amit a raktári tűzgátló ajtóról tudni érdemes...

Hírek - tűzgátló ajtó

Amit a raktári tűzgátló ajtóról tudni érdemes...

Split beltéri tűzgátló ajtó:

A felülete RAL porszórt, végleges felületkezeléssel bír, tehát nem alapozott, hanem a lappal megegyező RAL 9010 közeli teljes értékű fehér felületkezelés a beltéri tűzgátló ajtó teljes felületén, melyet további költség nélkül ellátunk egy öntapadós fóliaréteggel, hogy megvédje a tűzgátló ajtó lapját az építkezés során rákerülő esetleges RUR hab, malter stb. szennyeződésektől.  A fólia az átadás előtt könnyen eltávolítható és így valóban egy új tűzgátló ajtó kerül a megrendelő birtokába.

Komplett kilincsgarnitúra és tollas kulcs alapkivitelben 

A zár és a kilincsgarnitúrát természetesen tartalmazza tűzgátló ajtó ára. A zárszerkezet tűzbiztos, egy BB-PZ átalakítóval, mely alapból BB, azaz 1 db úgynevezett tollas kulcs jár hozzá. A műanyag átalakító elem eltávolításával a BB szerkezet egy mozdulattal alkalmassá tehető cilinder betét fogadására és máris biztonságosan zárható. Ez leginkább ott fontos, ahol értékeket vagy olyan veszélyes anyagokat tárolunk melyeket az előírások szerint ilyen biztonsági betéttel kell ellátnunk. A tűzgátló kilincsgarnitúra egy fekete színű acélmagos kompozit szett, mely a projekteken általánosan elfogadott U formátummal rendelkezik. Alap kivitelben kilincs - kilincs garnitúra, de természetesen tartunk raktáron a tűzgátló ajtókhoz kompatibilis gomb - kilincs garnitúrákat is. 

Beépítésre kész terméket adunk át.

A beltéri tűzgátló ajtó elem tartalmazza a kőműves beépítéshez szükséges falazó karmokat,  melyek egy mozdulattal szerszámok nélkül kihajthatóak a tok szerkezetéből, de természetesen rendelkeznek az utólagos beépítéshez szükséges furatokkal is melyeket a pántoknál alakítottak ki ahol extra erősítése van a toknak, így a fém csavarok nem tudják deformálni a tűzgátló ajtó tokszerkezetét. A három pántszerkezetből az egyik önzáró, azaz helyettesítheti a más tűzgátló ajtó szerkezeteknél kötelezően megvásárolandó több ezer vagy akár tízezer forintot elérő Dorma és egyéb minősített ajtócsukó szerkezeteket. A pánt természetesen bármikor a tűzgátló ajtó bontása nélkül cserélhető amennyiben az szükségessé válik. A többi két pánt magasságban állítható, így a padlószerkezethez könnyen hozzáállítható egy egyszerű imbuszkulcs segítségével. 

Nyitásiránya a helyszínen módosítható

A SPLIT tűzgátló ajtó úgynevezett reverzibilis, azaz a nyitásiránya különösebb átalakítás nélkül a szerkezet fejre fordításával megváltoztatható. A zárszerkezet a nyitásirány fordítás után is működőképes. A Split tűzgátló ajtó küszöb rendszere amennyiben arra nincs szükség könnyen négy darab csavar oldásával eltávolítható,ami más fordítható nyitásirányú tűzgátló ajtó elemeknél csak lapos vésővel a tokszárak esetleges roncsolásával bontható.A raktáron tartott SPLIT tűzgátló ajtó magyar szabvány méretben is kapható, így minden különösebb kőműves nyílásmódosítás nélkül beépíthető ezzel is pénzt és időt takarítunk meg. A raktári termékek listája itt megtekinthető.

 

szerző: projektajto

Összes hír