Raktári tűzgátló ajtó küszöbszerkezet

Hírek - tűzgátló ajtó

Raktári tűzgátló ajtó küszöbszerkezet

RAKTÁRI TŰZGÁTLÓ AJTÓ KÜSZÖBSZERKEZET

A Split raktári tűzgátló ajtó tokszerkezete úgynevezett körbefutó, mely abból adódik, hogy a nyitásiránya a helyszínen is megfordítható. A megvásárlása és helyszíni beépítése után rengeteg kérdés érkezik felénk, hogy a küszöbszerkezete eltávolítható-e a tűzgátló ajtó minősítésének elvesztése nélkül. A válaszunk a kérdésre: igen. A tokszerkezet alsó eleme, melyet tévesen hívunk küszöbnek, természetesen könnyedén kiszerelhető, negatív következmények nélkül.

Maradjon a küszöb a telepítés végéig!

A sarkokban található 2-2 db fekete lemezcsavar, melynek kicsavarásával roncsolás nélkül ki tudjuk szerelni. Az acéltok alsó elemét azonban nem érdemes előre kiszerelnünk, még abban az esetben sem, ha tudjuk, hogy arra később nem lesz szükségünk, pl.: olyan helyeken ahol elvárt az akadálymentesség. Annak hiánya esetén a tűzgátló ajtó csak nagy nehézségek árán és körülményesen lesz beépíthető. Kiszerelése esetén az ajtólap igen nehéz súlya miatt beépítéskor folyamatosan  ki fogja mozdítani a tokszerkezetet a pozíciójából. Éppen emiatt, a tokszerkezet megcsavarodásának elkerülése végett érdemes a kivitelezést, annak kiszerelése nélkül elvégezni. Az alsó tokszerkezet eltávolítása nem minden esetben indokolt. 

Segíti a hanggátlást

Olyan esetekben, ha a tűzgátló ajtó például szerverhelységre, gépészeti helyiségre kerül, ott kifejezetten hasznos lehet, hisz ebben az esetben jelentősen növelhető ezen helyiségek hanggátlása. Itt érdemes megjegyeznünk, hogy tűzgátló ajtó alapfelszereltségének nem része a gumitömítés. A belevaló gyári szigeteléscsomagot külön tudjuk megvásárolni, amennyiben arra szükségünk lenne.

 

 

Küszöb nélkül is minősített a szerkezet

A küszöb magassága 32 mm. Amennyiben ez akadályt jelent és kibontanánk, nem kell aggódnunk a minősítés elvesztése miatt. Az ajtó ebben az esetben is teljesíti a tűzgátlási követelményeket, melyről a gyártó a beépítési útmutatóban kifejezetten kitér. 

Az intumex tömítésre szükség van 

Amennyiben eltávolítjuk az acéltok alsó elemét, úgy a benne található hőre táguló intumex tömítést vegyük ki belőle és ragasszuk fel azt az ajtólap aljára. A ragasztáshoz bármilyen építési ragasztót használhatunk, de szükség esetég sziloplaszt ragasztó is tökéletesen megfelel a feladatra.

Segítünk a választásban

Amennyiben bizonytalan a küszöbbel kapcsolatban, úgy vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, vagy látogasson el bemutatóterműnkbe, ahol kollégáink élőben is be tudják mutatni termékeinket.

Összes hír