Tűzgátló ajtók üvegezése

Hírek - tűzgátló ajtó

Tűzgátló ajtók üvegezése

Tűzgátló ajtók üvegezése

A raktárról kapható tűzgátló ajtók nem rendelkeznek üvegezéssel és utólagos beüvegezésük is nehézkes a tanúsítványok elvesztése nélkül. Erre kínálunk megoldást a Dierre IDRA egyedi üvegezett tűzgátló ajtó bemutatásával. 

Üvegezés kizárólag a gyárból

Az ajtók üveggel való ellátása gyári kivitelezéssel a legesztétikusabb, ebben az esetben az azt befoglaló üvegezőkeret is tökéletesen illeszkedik az ajtó technikai paraméterihez és színéhez. A legfőbb indok azonban az, hogy a tűzgátló ajtók minősített szerkezetek és a kialakítható üvegezés méretei is korlátozottak. A szerkezetek tűz esetén deformálódhatnak, ha azok üvegszerkezete nagyobb vagy nem megfelelő pozícióban kerül beépítésre. A minősítések is adott méretű és pozíciójú üvegkialakításokra vonatkoznak.

Kör vagy négyzetes megoldások

A rendelhető üvegezési opciók a között létezik kör és szögletes formátum egyaránt. Az üveges szerkezetek kifejezetten magasan árazottak, így arányaiban nem éri meg a kör kivitelek vásárlása. A minősített gyári kialakítások 300 és 400 mm-es átmérőjű kivitelben rendelhetőek. A tervezők is általában a szögletes formákat igénylik és itt is a lehető legkisebb szükséges méretre szorítkoznak. A legkeresettebb méret a 300x400 mm méretű úgynevezett kitekintő üvegezés. A méret általában megfelel a lift előterek, műhelyek igényeinek. Ennél nagyobb minősített szerkezet a 400x600 mm félig üveges verzió. A méret változása miatt itt már szinte duplázódnak a kivitelezés költségei. Az üvegezés árának meghatározó szempontja annak tűzállósága. Az esetek túlnyomó többségében a 60 perces kivitel elegendő ,de extrém esetekben 120 perces kiviteleket is készíthetünk minősítve. Az üvegek minden esetben PYROBEL gyártmányú, egyrétegű víztiszta kivitelek. A tűzgátló ajtókba kültéri kivitel esetén sem rendelhető hőszigetelt üvegezés. 
Az üveges tűzgátló ajtó minden esetben a Dierre olaszországi gyárában készül, így érdemes egy minimum 6-8 hetes gyártási határidővel számolnunk. A határidők minden esetben egyedileg kerülnek megállapításra. 

 

Segítünk a választásban!

Amennyiben kérdései lennének az üvegezésekkel kapcsolatban, úgy vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, vagy látogasson el bemutatóterműnkbe, ahol kollégáink élőben is be tudják mutatni termékeinket.

Összes hír