Firecut tűzgátló bejárati ajtó kulcstípusok, zárszerkezet

Hírek - tűzgátló ajtó

Firecut tűzgátló bejárati ajtó kulcstípusok, zárszerkezet

A bejárati ajtók nem csak akkor képviselnek értéket mikor megvásároljuk vagy használjuk őket. Otthonunkat időről időre tovább értékesítjük, és ilyenkor legalább olyan fontos az esztétika mellett a biztonságos otthon benyomása, mint a felújított fürdőszoba vagy a karbantartott padlóburkolat. Mind, mind értéknövelő beruházás.  

A bejárati tűzgátló ajtó gyártóinak és forgalmazóinak a zárakról és kulcsokról alkotott véleménye sokban eltér, de egyvalamiben talán mindenki egyetért.

A tollaskulcs megnehezíti a betörők dolgát.

A tollaskulcsos zárszerkezet a legmegbízhatóbb és a betörök dolgát leginkább megnehezítő zárszerkezet. Ennek a zártípusnak vannak előnyei, hátrányai, így mindenki maga döntheti el, hogy ilyen bejárati ajtót szeretne vagy keres egy alternatív megoldást és a cilinderebetétes zárszerkezet mellett teszi le a voksát.

Aki nem ismeri, az talán nem is tudja elképzelni, hogy mely kulcstípusról beszélünk, így nekik az a legkézenfekvőbb ha a régi kapukulcsokra gondolnak, mely egy nagy darab kulcs volt a végén egy kis zászlóformájú toldalékkal. Pontosan. A tollaskulcs is ilyen, de az a bizonyos kis zászló mindkét oldalán megtalálható. A biztonsági pozitívumok mellet a vevők számára a kulcs fizikai méretei jelentik a legnagyobb hátrányt. 

A cilinderbetét a kényelmes megoldás.

A cilinderbetét a mai világban már elfogadottabb zártípus. Modernebbnek tűnő, trendi megoldás. A tollaskulcsos zárszerkezethez képest biztonsági szempontból védtelenebb megoldásnak tűnhet, de csak abban az esetben, ha a cilinderbetét és annak védelmét nem a Dierre tervezte. A Firecut zárszerkezetében található NEW POWER zárbetét, már nem az egyszerű, mindenhol megtalálható standard fogazású cilinderbetét. A cilinderbetét már a legmodernebb és legbiztonságosabb lapfúrt kivitelben készül, melyet a külső behatolási oldalon véd egy úgynevezett törőpajzs. A pajzs körülveszi a betétet és védi a fizikai behatásoktól (zártörés) valamint a forgatható persely a zárbetét megfúrásától.

Többpontos trezorzárat mozgat mindkét típus

Választott zártípustól függetlenül magában az ajtóban egy többpontos trezorzárat mozgatunk vele. A zár egy hétpontos trezorzár, melyet négy fordulattal mintegy 5 cm-mélyre tudunk a tűzgátló ajtó tokszerkezetébe fordítani. A tüskékből 5 darab középen található, 1 db térdmagasságban, 1 pedig felfelé rögzíti az ajtólapot. A zárszerkezettől függetlenül található még az ajtólap zárral ellentétes oldalán, a pántoldalon 4 darab fix kiemelésgátló tüske, valamint a biztonságérzet további fokozására egy, a régi láncot helyettesítő záródási pont. A lánchelyettesítő típustól függően a zár felett vagy az ajtólap tetején helyezkedik el. Ilyen biztonsági szint mellet a beruházók, kivitelezők bátran ajánlják a Dierre Firecut tűzgátló ajtót, hisz egy komoly biztonságérzetet nyújtó ajtó kifejezetten jó benyomást tesz a vásárlókra.

Összes hír